fbpx
Petar Glebov/PIXSELL

RIMAC AUTOMOBILI SELE U NOVE PROSTORE: ‘Daleko od savršenog, ali prava stvar tek slijedi’

Autor: Andrej Jelušić

Mate Rimac, osnivač i suvlasnik tvrtke Rimac Automobili objavio je kako su nakon dugog traženja konačno uspjeli pronaći dovoljno velik prostor za sve svoje zaposlenike.

Rimac je priznao kako prostor nije idealan, ali da mora poslužiti dok se ne realizira njihov veliki projekt, a to je gradnja vlastitog kampusa.

“Kako vrlo brzo rastemo (kako brojem ljudi, tako i brojem projekata i proizvodnih linija), već godinama muku mučimo sa prostorom pa smo tako raštrkani na 10 lokacija (14 objekata u 9 gradova i 3 države) što nam jako otežava poslovanje”, napisao je Rimac na svome Facebooku.


Napomenuo je kako je već dugo poznato da planiraju graditi Campus koji bi bio dugoročno rješenje za problem lokacije, ali da nažalost neke stvari idu dosta sporo pa i dalje moraju “krpati i pronalaziti polu-rješenja”.

“Tako smo nedavno otvorili R&D ured za 400+ ljudi u Zagrebu. Još nismo objavili nikakve slike ili detalje oko te lokacije – budemo uskoro. Kako će realizacija Campusa trajati još neko vrijeme, posljednjih smo mjeseci intenzivno tražili prostor koji će nam omogućiti preživljavanje do Campusa”, objasnio je Rimac.

Tražili su prostor od minimalno 15.000 m2 u Zagrebu i okolici.

“Valjda nema prostora kojeg nismo obišli – čak smo išli toliko daleko da smo gledali sulude kombinacije tipa stari putnički terminal Zračne luke (Pleso), razne shopping centre (Mandi, West Gate, Tekstil Promet…), stare industrijske zgrade (Gredelj, Viadukt, hrpa nekih zapuštenih starih tvornica) itd. Mislim da smo doslovno pogledali sve što i približno može zadovoljiti uvjete (čak i prostore dosta daleko od Zagreba) i zaključak je – Hrvatska doista nema prikladnih (i dostupnih) prostora za bilo kakvu ozbiljniju proizvodnju”, zaključio je.

Dodaje kako se neke lokacije možda i mogu iskoristiti ali nisu prikladne radi zone u kojoj se nalaze ili imovinsko-pravnih statusa, poput Gredelja, ili imaju već ugovoren dugoročni najam pa je nemoguće početi koristiti zgradu u nekom razumnom roku, poput bivše tvornice Magma u Jastrebarskom.

“Sad bar znamo da smo prošli baš sve i na temelju svih dostupnih podataka donijeli najbolju odluku. Ili zapravo – najmanje lošu. “Loša“ zato što moramo uložiti jako puno novaca u prostor koji ćemo koristiti samo nekoliko godina dok se ne preselimo u Campus. Ali, to je valjda cijena rasta (i lokacije gdje nema dostupnih industrijskih postrojenja)”, piše Rimac.
Odlučili su se za bivši Pevec na Jankomiru, prostor od nekih 25.000 m2.

Foto: Facebook/Mate Rimac

“Znam, daleko od savršenog, ali uzeći sve u obzir je ovo doista bila jedina moguća opcija. Radovi su u punom jeku i kroz 4-5 mjeseci bismo trebali imati 400-500 zaposlenih na lokaciji. Ovdje će biti smješten dio proizvodnje, industrijalizacija, dio razvoja i drugi dijelovi našeg poslovanja. Kao i kod svih naših lokacija – unatoč kratkom vremenu korištenja, potruditi ćemo se urediti lokaciju da bude reprezentativna i ugodna za boravak/rad. Nadam se i ture/obilasci biti mogući do kraja godine”, napisao je Rimac dodajući kako će projekt Campusa sa svim detaljima objaviti kroz slijedećih nekoliko tjedana.

Podsjetimo, rpteklog je tjedna objavljeno da je Porsche sa 70 milijuna eura dodatno povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile, povećavši svoj udio u vlasništvu tvrtke na 24%.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.