Peugeot i Citroën uložili 2,1 milijarde u razvoj

Autor: M. Ć. / Press

PSA Peugeot Citroën je treću godinu zaredom potvrdio svoju poziciju vodećeg prijavitelja patenata u Francuskoj. Prema rang-listi koju je danas objavio Državni zavod za intelektualno vlasništvo izdao (INPI), Grupa je registrirala 1 265 patenata u 2009., oko 304 patenta više nego 2008.

U priopćenju kojim se Grupa oglasila piše kako je usprkos teškim ekonomskim prilikama, PSA Peugeot Citroën spreman za budućnost i dodjeljuje potrebne resurse kako bi se na najbolji način suočio s izazovima s kojima se suočava automobilska industrija.

Vodeća pozicija Grupe svjedoči o njezinoj intenzivnoj aktivnosti u pogledu inovacija kao i o uključenosti tehničara i inženjera u navedenu dinamiku.

Novi patenti dodatno učvršćuju portfelj inovacija koje služe ciljevima Grupe, a naročito njezinoj ambiciji da ode korak dalje u pogledu vozila s niskom emisijom CO2 i automobilskog dizajna.

Obuhvaćajući vozilo u cijelosti, patenti odražavaju strateške inovativne odrednice Grupe: niža emisija CO2, putem kontrole motora i smanjenja zagađenja, privlačna vozila s inovativnom unutrašnjošću, sigurnost, putem još učinkovitijih kočionih sustava.

– Grupa smatra angažman na području inovacija kao jednu od svojih prednosti i stvarni potencijal za diferencijaciju,- rekao je Marc-Duval Destin, direktor Odjela za napredna istraživanja i inženjering.

PSA Peugeot Citroën je uložila 2.1 milijarde eura u istraživanje i razvoj u 2009., odnosno 5.6% prihoda automobilske branše.
Autor:M. Ć. / Press
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.