PETA GENERACIJA: U Japanu predstavljena nova Honda Legend (FOTO)

Autor: M.N.

Honda je predstavila petu generaciju ovog modela koja u siječnju 2015. godine kreće s prodajom u Japanu.

Dok se Honda u Europi zbog relativno slabe potražnje polako povlači sa tržišta limuzina, na azijskom tržištu predstavljena je nova, peta generacija modela Legend, “brata blizanca” Acure RLX.

No, ovaj model zapravo i nije toliko nov jer se radi o Acuri RLX, koje je predstavljena još u studenom 2012. godine, na Salonu u Los Angelesu, a u SAD-u je u prodaji od proljeća 2013. godine.

U paleti motora nalazi se svega jedan agregat – 3,5-litarski V6 i-VTEC benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva, uz koji se serijski isporučuje i mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa i sa dvostrukim kvačilom. Poznati Hondin SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) sustav 4×4 pogona također je dio standardne ponude.

Jedini problem ovog automobila, kada su ljubitelji Honde iz Europe u pitanju, je taj što će izvan Starog kontinenta, tj. u Japanu i Jugoistočnoj Aziji ostati pod imenom Legend, a u SAD-u i Kanadi pod brendom Acura RLX jer je Europa postala neisplativo tržište za limuzine, što potvrđuje činjenica da Honda u Europi uskoro “gasi” i svoj donedavno vrlo popularni Accord.

 

Autor:M.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.