Foto: Kolesa.ru

Ovako bi mogao izgledati novi VW Golf GTI

Autor: J.A.

Volkswagen je nedavno predstavio osmu generaciju modela Golf, a već naredne godine trebali bismo vidjeti i sporstke modele GTI, R, GTI TCR i GTD.

Dok se još čekaju službene verzije sportskih “osmica” brojni magazini objavili su svoje vizije onog naijšečivanijeg – Golfa GTI. Tako je magazin ruski magazin Kolesa je objavio slike koje nagovještavaju kako bi mogao izgledati novi GTI. Njihova vizija bazirana je na špijunskim fotografijama koje su pokazale GTI s veoma malo kamuflaže, tako da baš i nije teško zamisliti kako će izgledati kada bude i službeno predstavljen naredne godine.

Isto je napravio i mađarski X-TOMI DESIGN koji je također predstavio ilustraciju mogućeg izgleda Volkswagen Golfa VIII GTI. Kako se da primijetiti na slikama vizije se gotovo podudaraju te službena verzija ne bi trebala donijeti neke prevelike promjene.

Foto: X-TOMI DESING

GTI je uvijek ima suptilan sportski dizajn u odnosu na standardni Golf, tako je bilo godinama i očekuje se nastavak tradicije. Diskretni crveni detalji i agresivniji prednji branik će definitivno biti dio novog GTI-ja, kao i veći naplaci te dvostruki ispušni sistem. Automobil će biti niži zbog krućeg ovjesa što će rezultirati boljim držanjem na cesti, a očekuju se i moćnije kočnice.

Golf GTI će biti ponuđen samo u petovratnoj izvedbi jer je potražnja za trovratnim verzijama sve manja. Isto važi i za Golf R, koji bi u Evropi mogao biti ponuđen i kao karavan. Volkswagen je odustao od namjere razmetanja konjnskim snagama iako novi Golf već nudi 256 KS zahvaljujući plug-in hibridnom pogonu u GTE modelu, a za očekivati je da i GTI razvija barem toliko bez oslanjanja na elektrifikaciju. Jedino što možemo sa sigurnošću potvrditi jest da će ga pokretati 2-litreni turbobenzinac.

TCR bi trebao biti najsnažniji izdanje Golfa fokusiran na stazu. GTI će biti prvi koji će vidjeti svjetlo dana u odnosu na ostale spomenute verzije, a očekuje se u prvoj polovici 2020. godine.




Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.