fbpx
Allen Eyestone/Guliver Image

OSTAJU NA CESTI BEZ GORIVA ZBOG UŽASNIH CIJENA: Totalni kaos, čak 60 posto vozača zaglavi bez kapi u rezervoaru

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Cijene divljaju u cijelom svijetu. Upravo je najavljeno brutalno poskupljenje naftnih derivata na cijelom tržištu i pitanje je gdje je kraj, pa i ovaj scenarij, koji je tema teksta, čini se da će postati praksa diljem svijeta…

Naime, priča je iz SAD-a, ali može vrijediti kao upozorenje i za Hrvatsku. Visoke cijene imaju neobičan utjecaj na vozače, pa je sve više onih koji zaglave na cesti bez kapi u rezervoaru.

Naime, broj vozača koji su ostali bez goriva i koji su pozvali AAA za pomoć navodno je naglo porastao za 60 posto u posljednjih 6-12 mjeseci u Michiganu.


Cijene divljaju, a navike ostaju

Točan razlog skoka ostaje nejasan, ali se nagađa da se neki vozači drže starih navika poput uobičajenog točenja za 20 dolara (144,73 kune) bez da provjere količinu koja je sada bitno manja nego prije godinu dana.

Prije godinu dana za taj iznos bi Amerikanci dobivali oko 25 litara, ali danas čak 10 litara manje. I čini se da vozači odbijaju natočiti do vrha, jer se psihološki nadaju da će – cijene pasti. No događa se upravo suprotno.

Guliver image/Mary Flavin/Pittsburgh Post-Gazette via AP

Čini se da je ovo i opasno, pokazuje, nažalost, jedan primjer. Motociklist je nedavno tako poginuo, ostao je bez goriva i poginuo je u sudaru dok je gurao svoj motor.

“Vaš život nam je važniji od toga da ostanete bez goriva”, poručio je William Dwyer, policijski povjerenik, za postaju WXYZ.

Jedan neobičan trend, ali čini se da će postati praksa. Cijene divljaju, ljudi toče sve manje…
Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.