Osamdeset godina vjernosti Fordu

Autor: dnevno.hr

Irkinja Eileen Lovett iz okruga Galway kupuje automobile u auto kući 'Higgins Motorparku' (Higgins Garage-u) već 81 godinu, odnosno od 1929. godine, a sredinom mjeseca siječnja kupila je 23. fordov automobil, Ford Focus koji je kupila za svoju kćer.

Mrs. Lovett ove godine navršit će 99 godina života, počela je voziti u dobi od 12 godine u svojem rodnom gradu Clifdenu u kojem je njezina obitelj imala pekarnicu – Lydon’s. Dok je još uvijek bila u osnovnoj školi, njezino prvo putovanje kao vozačice bilo je 1923. godine kada ju je majka poslala po putar u pekarskom kombiju – modificiranom vozilu Ford Model T.

U dobi od 17 godina, 1929 godine, kupila je svoj prvi Ford kod Higginsa u Galway-u ( koji kasnije postaje Motorpark), Ford 14.9 model za 198 funti. Eileen ga je zavoljela od prvog dana i prve vožnje i potom prikupila tisuće milja na dostavi robe iz pekarnice u hotele i škole u okolici Connemara i šire. Nakon dvije godine vožnje za obiteljsku pekarnicu, Eileen odlazi u Dublin gdje je učila za medicinsku sestru u bolnici Jervis Street Hospital. Međutim kao medicinska sestra nije dugo radila jer se uskoro udala za svojeg supruga, Michaela Lovetta, školskog učitelja, 1938. godine. Kad god je trebala novi automobil, Eileen se uvijek vraćala u Higgins Motorpark u Galway-u.

Čak i u dobi od 98 godina, Eileen zna napamet sve svoje Fordove (njih 22) koje je imala tijekom vozačke karijere uključujući i registarske oznake.

– Doista je rijetko čuti da danas u Irskoj postoji tolika razina lojalnosti jednoj marki, Eileen je vjerojatno najustrajniji Fordov kupac u zemlji i nadam se da će doživjeti još mnogo godina sigurne vožnje u novom obiteljskom Focusu 2010, – rekao je Eddie Murphy, predsjednik i direktor Forda u Irskoj.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.