Foto: Guliver

ODLAZI U MIROVINU: Za sve je kriv SUV, Francuzi iz prodaje povlače vozilo koje je bilo jako popularno u Hrvatskoj

Autor: Dnevno.hr/A.F.

Renault u mirovinu šalje jedan model koji je bio jako popularan u Hrvatskoj, Scenic. Francuska tvrtka više neće imati vozilo koje se na cestama pojavilo 1996. godine, kada je debitirala prva generacija ovog vozila.

Originalni Scenic prodan je u više od 2,8 milijuna primjeraka, a njegov moderni nasljednik lani je pronašao svog novog vlasnika samo 20.678 puta. Prije desetak godina, točnije 2011. godine, Renault je u Europi prodao 160.159 Scenica iz tada novog modela treće generacije. Iako Renault ukida narudžbe za Scenic, njegov veći brat sa sedam sjedala, Grand Scenic, i dalje je u prodaji. Međutim, za nekoliko mjeseci doći će kraj i njegove proizvodnje.

Scenic se tako pridružuje Talismanu, limuzini koju je Renault također nedavno ukinuo. Razlog ovim ukidanjima leži u činjenicama da je pala potražnja za tradicionalnim limuzinama, karavanima i kombi vozilima, a sve su popularnija SUV vozila. Čini se da će vrlo brzo ista sudbina zahvatiti i Espacea koji se već ne može kupiti na određenim europskim tržištima, iako službeno nije objavljena vijest o njegovom povlačenju.

Ostao samo Ford S-Max

Citroen je prošlog mjeseca najavio da će u srpnju prekinuti proizvodnju obiteljskog kombija, Grand C4 SpaceTourera. Taj automobil proizvodio se od 1994. godine, prvo pod imenom Evasion. naslijedio ga je veći i udobniji C8, koji je ukinut 2012. godine.

Čini se da je Ford trenutno jedan od rijetkih proizvođača u Europi s dostupnim monovolumenom, S-Maxom, koji je dobio novi hibridni pogon u veljači prošle godine.

Autor:Dnevno.hr/A.F.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.