Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VOZAČI OPREZ! Svi policijski službenici izlaze na ceste, a pale se i sve kamere u svrhu operativne akcije

Autor: Andrej Jelušić

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) upozorava vozače kako će od ponoći i tijekom cijele srijede biti u tijeku akcija nadzora brzine.

Riječ je o projektu “Speed Marathon” koji se održava na području cijele Europe, a u sklopu koje se 24 sata vrši nadzor brzine na prometnicama.

Maksimalan broj policajaca

Iz MUP-a tako upozoravaju vozače kako će tijekom srijede na hrvatskim cestama biti maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa u akciji kojom se kontrolira pridržavanje ograničenja brzine.

Akcija se održava jednom godišnje tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja je ove godine od 19. do 25. travnja.

Kazne na licu mjesta

Policijski službenici pritom nadziru brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnici se zaustavljaju i kažnjavaju na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Iz policije poručuju da su prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja svakodnevica u svim europskim zemljama. Uz to, neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći su uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

Cilj akcije je, tvrde iz MUP-a, da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa.




Dodaju i kako usprkos rastu kazni za prekoračenje brzine, još ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.