Screenshot

(VIDEO) Volkswagenov četrdesetogodišnjak je dobio elektromotor od 400 KS, ali i zanimljivo ime: Rezultat je zapanjujuć

Autor: Andrej Jelušić

Lansiranjem Tesle Cybertruck, Elon Musk je pokazao svijetu da čak i kamioni mogu biti brzi poput superautomobila i to zahvaljujući električnim motorima.

Iako je izgled Cybertrucka možda podijelio mišljenja, njegove su performanse zasigurno impresionirale sve. Za one koji su privučeni njegovom snagom, ali i dalje više preferiraju klasičan stil postoji rješenje.

Naime, Electric Classic Cars, restauratorska radnja sa sjedištem u Velikoj Britaniji poznata po ubrizgavanju “struje” u klasične automobile, započela je novi projekt. Kao i ostali auti i ovaj VW-ov T2 dobiva električno srce ispod haube, a to pokazuje da se njegova snaga povećala desetak puta.

Screenshot

Poput Cybertrucka, i ovaj Volkswagen ili bolje rečeno ‘Voltswagen’ kako ga je voditelj projekta nazvao, dolazi s pogonskim sustavom iz Tesle. No, za razliku od Cybertrucka, ovdje su motori i baterija uzeti s Teslinih postojećih modela.

Elektromotori su iz modela S, koji na stražnje kotače izbacuje 450 konjskih snaga umjesto slabih 47 konjskih snaga koje je VW ponudio u početku. Dodajte bateriju od 100kWh iz modela X i do “stotke” mu treba u samo 5 sekundi. Također, može preći 400 km s jednim punjenjem.

Screenshot

Ovaj VW ima i zaslon osjetljiv na dodir u središnjoj konzoli, no za razliku od Tesle, nije toliko velik ni intuitivan, ni informativan, ni pametan. Međutim, u njemu se nalaze kontrole za kombi koje uključuju brzinomjer i dodirne tipke za odabir stupnja prijenosa.




Vanjski izgled je također restauriran, a sadrži određene prepoznatljive detalje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.