Foto: Twitter

(VIDEO) ‘PUTINOV BATMOBILE’ UTJERAT ĆE VAM STRAH U KOSTI: Je li ovo najmoćnije vozilo na svijetu?

Autor: Andrej Jelušić

Specijalno vozilo “Falcatus” je službeno prijevozno sredstvo ruskih specijalnih snaga (Spetsnaz) koje zbilja izaziva strahopoštovanje na cestama, ali i van njih.

Riječ je o vozilu teškom 7 tona postavljeno je na šasiju kamion Kamaz Master, a nosi i nadimak “Putinov batmobile”. Inače, Kamaz Master je zapravo ruski reli tim osnovan 1988. godine koji sudjeluje u nekim od najekstremnijih natjecanja, kao što su Dakar Rally, a koji se može pohvaliti brojnim pobjedama i medaljama.

Photo Florent Gooden / DPPI / Kamaz

Osim što izgleda poput Batmobilea, Putinova nova igračka mogla bi biti najsposobnije vojno vozilo na planeti. Iako tehnički podaci nikada nisu javno objavljeni, pretpostavlja se da ga pokreće motor od 730 konjskih snaga, koji može razviti maksimalnu brzinu od 200km/h.

Foto: Screenshot

Također, ovaj oklopni transporter može primiti 10 osoba. Zaštićen je “Class 6a” oklopom, namijenim za balističku zaštitu visokog stupnja dizajniran je u obliku koji inherentno raspršuje šok od eksplozija.

Foto: Screenshot

Od oružja, ima puškarnice sa obje strane, na zadnjim vratima kao i na krovu. Sjedala su raspoređena tako da vojnici imaju panoramski pregled svega što se oko njih događa.

Ovaj “oklopnjak” koriste jedinice za specijalne operacije pod nadzorom glavne vojne obavještajne službe GRU (Spetsnaz GRU).




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.