Guliver image

(VIDEO) MESSI POSJEDUJE IMPRESIVNU KOLEKCIJU AUTOMOBILA: Onaj najskuplji vrijedi više od 200 milijuna kuna

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Punih 18 godina Leo Messi je čekao od debija za Argentinu do titule prvake svijeta. Vođa Gaučosa vratio je tako naslov u Argentinu nakon Maradone 1986.

Messi je poznat kao ljubitelj automobila, a u svojoj kolekciji ih ima čak 10, a neki od njih su prava rijetkost. Tko zna možda si sad kupi još jednog nakon nove titule.

Najboljih svih vremena ima: Audi Q7, Maserati GranTurismo MC Stradale, Ferrari F430 Spider, Cadillac Escalade, Land Rover, Lexus LX 570, Mini Cooper Cabrio, Mercedes-AMG GLE 63 S, Mercedes V-Klasa i Ferrari 355 S Spider Scaglietti.

Skup sport

Nije sve aute Messi kupio, jedan dio njih je sponzorski poput Audija Q7. Maserati već dugi niz godina u svom katalogu ima GranTurismo MC Stradale, 4,7-litreni V8 motor s 460 KS proizvodi jedan od najboljih zvukova koje možete čuti. Nedavno ga je ipak prodao. Pitamo se je li vraćao kilometražu.

F430 Spider talijanski je kabriolet s klasičnim dizajnom i 4,3-litrenim V8 motorom koji ima 490 KS. Escalade više nije popularan u Europi, ali i dalje je dokaz moći. Lexus koji posjeduje je japanskog dizajna i ne prodaju se u Europi. Varijanta Cooper Cabrio, sa svojim 1.6 benzinskim motorom, isporučuje oko 170 KS.

Messi u ovom Mercedesu gotovo nikad nije viđen. Riječ je o njemačkom SUV-u velikih proporcija. Kombi koji ga je vozio prvu sezonu u PSG-u je  V 250d koja je opremljena četverocilindričnim rednim motorom koji može isporučiti 190 KS, i može prevoziti do šest putnika.




I za kraj tu je najskuplji automobil. Ferrari 355 S Spider Scaglietti koji je na aukciji prodan za više od 30 milijuna eura (226,2 milijuna kuna) pripada Messijevoj kolekciji. Nikad nije viđen u njemu, ali su bliski izvori potvrdili da je on kupac. Ako je to istina, klasik s V12 motorom od 400 KS bio bi najdragocjeniji dragulj u Messijevoj garaži.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.