Autobild.de

(VIDEO) Lovac-bombarder na krilima 5-cilindarskog turbobenzinca 2.5 s 410 KS

Autor: Auto Doktor

Ljubitelji ultrasportskih kompakata iz Ingolstadta s nestrpljenjem očekuju novu ediciju modela Audi RS3, premda je i aktualni još u punoj snazi.

Premda se pod naletom ekoloških WLTP normi očekivalo korištenje ekstremno nabijenog 2.0 TSI s 410 KS, toliko će snage biti, ali u poprečno postavljenom 5-cilindarskom turbobenzincu 2.5 TSI.

Zadržava se, dakle, postojeća koncepcija, a snaga će s 400 KS, uz potporu 48-voltnog meko-hibridnog sustava, porasti na 410 KS, javlja Autobild.de.

Snaga će se preko 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom (s-Tronic) i spojke Haldex, postavljene ispred osi stražnjih kotača i pogona 4×4 (quattro) prenositi na sve kotače.

Stručnjaci iz Ingolstadta sprint do stotke planiraju skratiti na manje od 4 sekunde (radi imidža), a najveća će brzina biti elektronički ograničena na 250 km/h. Bez blokade novi će Audi RS 3 moći potegnuti 280 km/h.

Bit će dostupan od 2021. po početnoj cijeni od 60.000 eura. Naši će kupci, zbog trošarine trebati računati na oko 65.000 eura.




Autor:Auto Doktor
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.