VIDEO: Leno provozao jedinstveni automobil s 22-litarskim motorom

Autor: Dinko Hodžić

Jay Leno je poznati svjetski kolekcionar rijetkih automobila koji tu strast često dijeli s ljudima diljem svijeta preko tv ekrana ali i osobno na skupovima i događajima.

Ovaj put Leno je izveo te predstavio možda svoj najupečatljiviji automobila, iako ih ima na stotine ovaj ulijeva veliko strahopoštovanje.

Fiat Botafogo izrađen je 1917. godine prema inspiraciji Lorda Eldriga, a pokreče ga vjerovali ili ne 21,7 litarski šest-cilindarski motor preuzet iz Fiatovog zrakoplova iz doba drugog svjetskog rata.

Ovaj dio automobilističke povijesti spreman je dostići brzine od 250 kmh. Jay Leno je nedavno posjetio jedan skup ljubitelja automobila te je promatračima dao priliku da pogledaju i čuju ovu životinjsku grdosiju od motora koji ima dovoljno momenta da na 800 okretaja povuče putnički avion i to zahvaljujući svojih šest klipova veličine kotača prosječnog gradskog kotača.



Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.