Foto: Netcarshow

(VIDEO) LAMBORGHINI ZA POSEBNE ZADATKE: Talijanski policajci za dva sata prešli 489 kilometara, uz nevjerojatnu prosječnu brzinu

Autor: Andrej Jelušić

Talijanska državna policija imala je nesvakidašnji zadataka. Trebali su dostaviti bubreg za transplantaciju koristeći poznati policijski Lamborghini Huracan.

Transport organa je obavljen 5. studenog, a put između Rima i Padove, koji inače traje između pet i šest sati i iznosi 489 kilometara, Lamborghini je prešao za oko dva sata. Prosječna brzina Huracana je iznosila nevjerojatnih 233 km/h.

Policija je superautomobil kupila 2017. godine te je namijenjen za posebne zadatke. Opremljen je hladnjakom u prtljažniku, kao i defibrilatorom.




Kad se ne koristi za transport organa i slične zadatke, Huracan ima ulogu standardnog patrolnog vozila na talijanskoj Autostradi. Opremljen je sirenama, policijskim kompjuterom i ostalom opremom za zaustavljanje brzih prekršitelja zakona.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.