VIDEO: Još par dana do otvorenja najvažnijeg automobiliskog događaja u Europi

Autor: Dinko Hodžić

U četvrtak se otvaraju vrata 83.izdanja Ženeva Motor Showa. Iako nije najveći, definitivno možemo reći da je najbogatiji i najvažniji autosalon na svijetu. U Ženevi doslovno nema proizvođača automobila i opreme koji neće izlagati svoje proizvode i automobile.

Iako Ženeva (83rd Salon International de l’Auto & Accessories Genève) počinje u četvrtak, na internetu ćemo premijere moći vidjeti i prije samog otvorenja, razlog tome su novinarski odnosno 'press' dani koji započinju već u utorak 5. ožujka.

Zašto je Ženeva toliko važna svim proizvođačima? Zato što je jedini salon na svijetu koji se nalazi na neutralnom području (Švicarska). Ovogodišnji, 83-i po redu bit će najveći u 108-godišnjoj povijesti.

Što možemo očekivati od jednog od najvažnijih sajmova automobila na svijetu? Premijera i noviteta zapravo je jako mnogo, točnije više od 13o svjetskih debija dogodit će se prva dva dana. Od vrlo dugo očekivane talijanske ljepotice Alfe Romeo 4C u serijskoj varijanti, do nove Škode Octavie u karavanskom obliku. Volvo predstavlja čak šest novih modela, dok će Volkswagen predstaviti najbrži serijski Golf GTI do sada. Mercedes će opet zauzeti pola paviljona, a jedna od zvijezda će biti C63 AMG 507 Edition. Chevrolet se na svjetsku premijeru Corvette kabrio neočekivano odlučio za Europski kontinent odnosno Ženevu. Hibridi više nisu novost, tako da skoro da nema proizvođača koji neće predstaviti barem jedan model.

Jedna od glavnih priča u ovogodišnjoj Ženevi su sve popularniji 'hiperautomobili', točnije radi se o proizvodnoj verziji McLarena P1 kojeg će Ferrari pokušati ugroziti otkrivajući svoj dugo očekivani Ferrari F150, zamjenu za model Enzo. Tu su i Lamborghini te Pagani, Koenigsegg i Spyker sa svojim konceptima, i modelima za 2013. godinu.

Koncept automobili kao i hibridi su i ove godine pod povećalom Tako ćemo na Toyotinom štandu vidjeti FT86, odnosno kabrio varijantu Toyote GT86. Osim toga, iz Japana stiže i europska varijanta i debi za Hondu NSX.

Prisjetimo se kako je to izgledalo prošle godine iz našeg objektiva.




Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.