Foto: Screenshot

(VIDEO) GOLF TROJKA S VIŠE OD MILIJUN PREĐENIH KILOMETARA ‘JEDE’ AUTOBAHN: Ni 26 godina na leđima ne može ga zaustaviti

Autor: Andrej Jelušić

Volkswagen Golf treće generacije imao je poprilično težak zadatak zamijeniti legendarnu “dvojku”, “duju”, “dvicu” ili kako se već u narodu ne zove druga generacija ovog modela.

Tu zadaću je odradio solidno, ali neće ući u anale autoindustrije. Stoga se postavlja pitanje koga bi zanimao automobil star 26 godina s oguljenim lakom, potrošenom unutrašnjosti i čeličnim felgama?

Ipak, ovaj primjerak je malo drugačiji. Naime, na YouTubeu je objavljen video na kojem je prikazan Golf treće generacije koji je prešao 1.100.000 kilometara.

Provjereni dizelaš

Automobil je proizveden 1995. godine te ga pokreće 1,9-litarski dizelski motor koji razvija 67 KS i 124 Nm okretnog momenta. Iako je star 26 godina, na dijelu njemačke autoceste bez ograničenja brzine dostigao je maksimalnih 170 km/h.

Ovaj video podsjeća da tradiciju Golfa s dvoja vrata koja je trajala desetljećima, a koja je prekinuta sedmom generacijom. Razlog za to je sve slabija potražnja, kao i rezanje troškova.

Uskoro će i nekada izuzetno popularni Volkswagenov TDI motor u mirovinu zahvaljujući sve strožijim zakonima o emisiji plinova zbog kojih Volkswagen ubrzava svoje planove elektrifikacije.




Električna jedinica

Kada smo već kod starih Golfova i elektrifikacije, spomenimo kako je virtualni umjetnik iz Estonije Siim Parn odlučio prikazati originalni Golf predstavljen 1974. godine u električnoj verziju. Inspiraciju je pronašao u novim modelima, kao što je ID.3.

Ovaj digitalni umjetnik nije stao samo na zamjeni boja nego se pozabavio i zaista zanimljivim detaljima koji se vraćaju u vremena originalnog Golfa GTI, ali teško je ne primjetiti da istovremeno ovaj dizajn ima veze i sa Hondom e.

 




View this post on Instagram

 

A post shared by Siim Pärn (@spdesignsest)

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.