Screenshot

(VIDEO) BMW je za predstavljanje svojih spartanaca izabrao jedan hrvatski grad: Novi M3 i M4 jure po gradskim ulicama i po otoku

Autor: Andrej Jelušić

BMW je u srijedu premijerno predstavio svoje nove ‘brzance’, odnosno modele M3 i M4.

“Ikone su se vratile”, čuje se na početku promidžbenog spota koji je snimljen upravo u Hrvatskoj. Začudo, nije riječ o otoku Pagu koji služi kao kulisa brojnim premium markama poput Porschea, Bentleya i ostalih.

Screenshot

BMW se odlučio na malo manje mondeno mjesto, bolje rečeno industrijsko. Riječ je o Rijeci, točnije kompleksu “Metropolis”.

Screenshot

Kompleks “Metropolis” zaštićeno je kulturno dobro unutar lučkog područja s početka 20. stoljeća, jedinstvenom povijesnom kompleksu od pet lučkih skladišta koja se u dva reda nižu uz morsku obalu. Građeni su u historicističkom stilu s dekoracijama mađarske secesije što ih čini jedinstvenim u svijetu, a ta bi se lokacija u budućnosti trebala prenamijeniti u Znanstveno-tehnološki park.

Screenshot

Osim u Rijeci, neke od snimki dolaze nam i s otoka Krka. Zavojite ceste i pogled na Jadransko more svakako su kulisa dostojna novih BMW M modela koji sigurno neće razočarati svoje obožavatelje budući da je u ponudi i ručni mjenjač.

Screenshot

Ispod haube će biti dobro poznati 3,0-litreni M TwinPower redni šestak sa 480 KS, odnosno 510 KS u snažnijoj Competition izvedbi. Ručni mjenjač pritom će biti dostupan isključivo s pogonom na stražnje kotače. S druge strane, verzije s M xDrive pogonom na sve kotače i 510 KS uparenih sa 8-stupanjskom automatikom sada će nuditi puno više u vidu funkcionalnosti.

Screenshot

Ubrzanje do stotke za verziju sa stražnjim pogonom iznosi 4,2 sekunde, dok Competition uz xDrive do stotke juri za tek 3,9 sekundi i ne zaustavlja se do krajnjih 290 km/h ako vozač odabere opcijjski M Driver paket.




Screenshot

Vrijedi napomenut kako su iz BMW-a najavili i M3 Touring, karavansku verziju koja će svakako dovesti do “nereda” na tržištu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.