Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

VELIKI DAN ZA RIMAC AUTOMOBILE: Službeno predstavljena prva serijska Nevera, registrirana u Hrvatskoj

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hrvatska je međunarodno priznata u siječnju 1992., a trebali smo dočekati srpanj 2022. da na našem tlu dočekamo i veliki automobilski ponos. I dočekali smo. I to ne bilo kakav automobil.

Riječ je o Neveri, Rimac automobila, najbržem električnom automobilu na svijetu. Prije par dana pojavila se informacija da je registriran u Hrvatskoj, a došla je i službena potvrda.

‘Nakon pet godina razvoja i testiranja, tri generacije pogonske tehnologije, 18 prototipova, 45 crash testova i 1,6 milijuna sati razvoja i istraživanja, prvi potpuno serijski Rimac Nevera je sišao je s naše nove proizvodne linije. Sada ćemo nastaviti s ručnom izradom Nevere i to na razini do 50 primjeraka na godinu koji će biti isporučeni kupcima sa svih strana svijeta’ stoji u priopćenju tvrtke.

Postao brend

Iako su o Rimcu podijeljena mišljenja nitko mu ne može prigovoriti da je stvorio brend od svoje firme.  Nevera je svoju završni izgled dobila u jeku korone što daje dodatnu važnost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rimac Automobili (@rimac_automobili)




Proizvodnja serijskih modela namijenjenih kupcima već je u tijeku, a kad njih završe bit će poslani naručiteljima putem jednog do 25 globalnih prodavatelja Rimac Automobila.

‘Nevera je razvijena s namjerom da postane električni hiperautomobil koji prelazi granice, sposoban pružiti vozačima i putnicima uzbuđenje kakvo još nikad nisu doživjeli prije toga.’ izjavio je Rimac.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.