Foto: Facebook

UVODI SE VELIKA PROMJENA U AUTOŠKOLE: Evo što se sve mijenja i koliko će nas to koštati

Autor:

Hrvatski autoklub (HAK) predstavio je projekt unaprjeđenja vozačkih ispita koji uključuje uvođenje audio-video nadzora, piše Revija HAK.

Zajednički projekt Hrvatskog autokluba i Ministarstva unutarnjih poslova provodi se od početka 2021. s ciljem što kvalitetnije provedbe vozačkih ispita i kvalitetnije osposobljenih novih vozača.

Sustav audio-videosnimanja provedbe vozačkih ispita, koji je uveden, primjenjuje nova tehnološka rješenja.

“Moderna rješenja korisna su za buduće vozače, institucije nadležne za poslove osposobljavanja i djelatnost provedbe ispita, stručne organizacije, autoškole, ali i sve građane i društvo u cjelini”, rekao je predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek.

“Među prvima u Europi uveli smo polaganje ispita iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila na računalima, što se pokazalo kao veliki iskorak”, dodao je Tušek.




Dodatno se digitalizirao i proces ispita. Uvedena su tablet računala sa satelitskom navigacijom koja povezuju stručne ispitivače Hrvatskog autokluba s informatičkim sustavom. Naglašeno je kako nema novih troškova za kandidate za vozače i autoškole.

U suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova to je rezultiralo izdavanjem u realnom vremenu e-uvjerenja o položenom ispitu za kandidate.

“U ovaj projekt uložili smo više od 1.5 milijuna kuna i naše stručne kapacitete, dokazavši svoje znanje i sposobnosti, ali i volju za unaprjeđenje svih naših ključnih procesa. Imali smo jasan cilj – učiniti polaganje vozačkog ispita što transparentnijim i objektivnijim”, rekao je Tušek.




Jedna od ključnih mogućnosti jest ta da kandidati u slučaju negativnog ishoda ispita, ako ulože prigovor, mogu ostvariti uvid u snimke provedenih ispita. Iz HAK-a napominju da će ova modernizacija rukovodećim osobama omogućiti bolji uvid u kandidate te detaljnije analize.

Iz HAK-a dodaju kako se tijek polaganja ispita i njegova zahtjevnost za kandidate za vozače ne mijenjaju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.