Foto: GuliverImage/Barrington Coombs/ilustracija

UMIROVLJENIKA ‘UDARILI’ GADNOM PROMETNOM KAZNOM: ‘Osjećam se kao kriminalac, a nisam ništa skrivio’!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Rano u novoj godini, jedan umirovljenik u Engleskoj dobio je posebnu ‘čestitku’. Pozvan je na sud u Nottinghamu, a razlog je branjenje od optužbi da je počinio prometni prekršaj – zbog čega su mu ‘udarili’ kaznu od 100 britanskih funti, nepunih 113 eura, a tu su i tri negativna boda zbog kršenja prometnih pravila.

Čovjek se zove Frank Wallington, ima 76 godina, a svoju priču približio je za Daily Mail. Kaže da se na ‘odrezanu’ kaznu žalio, a na odgovor je čekao gotovo godinu dana. Sada će pred sud gdje će iznijeti i svoju stranu priče.

Što se dogodilo? Umirovljenika su optužili da je prebrzo krenuo nakon što se žuto svjetlo pretvaralo u crveno i time prekršio pravila, a on je za sve imao objašnjenje, tvrdeći da je htio napraviti mjesta za vozilo hitne pomoći koje je bilo za njime.

Da priča još bude teža, sve se događalo nakon što je 76-godišnjak išao sa sprovoda, nakon posljednjeg oproštaja od svojeg rođaka.

Sporni trenutak uhvatile su kamere, a nakon svega, umirovljenik se našao u jako neugodnoj situaciji.

Umirovljenik je bio neugodno iznenađen nakon što je doznao koliko bi morao platiti, a sve se dogodilo nakon što je cijeli svoj vozački vijek prošao bez ikakvog incidenta, kako tvrdi.




“Već imam puno iskustva, nikad mi se nije ništa dogodilo, ponosim se time što sam dobar vozač”, rekao je.

“Sada se osjećam kao kriminalac, tako me tretiraju, a nisam napravio ništa krivo. Da sam prekoračio dozvoljenu brzinu i da su me uhvatili, to bih razumio”, nastavio je 76-godišnji Englez.

Iako ne spori da nije reagirao najbrže i da je malo zakasnio, umirovljenik tvrdi da je to napravio s dobrim razlogom. “Da sam postupio drugačije, blokirao bih vozilo hitne koje je išlo na intervenciju”, objasnio je.

Cijela situacija donijela je 76-godišnjaku puno frustracije, kako je opisao, a sada je stigao i poziv na sud gdje će također moći reći kako vidi spornu situaciju, kao što je to već napravio u medijskom istupu.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.