fbpx
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

TREBA LI NAMJERNO BLOKIRANJE CESTA PROGLASITI TERORIZMOM? Neki predviđaju i jedan radikalni zaokret po pitanju registracija…

Autor: Dnevno.hr/I.L

Blokiranje autoceste od strane navijača Hajduka, Torcide, izazvalo je tuču i pucanje policije te je sukob vrlo brzo postao tema broj 1 u Hrvatskoj.

Bila je to tema i u auto-moto krugovima, a po stavu koji je približio Autoportal, ovakav način prostestiranja ravan je terorizmu te ga treba sankcionirati. Mogući izlaz bilo bi zakonsko rješenje kojim bi se poradilo na tome da se sličan slučaj ne ponovi, što bi bio i državni interes.

S obzirom na to, Autoportal vjeruje da se radi o temi vrijednoj rasprave u Saboru. Tu su tri prijedloga s kojima bi se mogla smanjiti napetost:


1. Namjerno i organizirano blokiranje prometnica treba proglasiti terorizmom.
2. Za cijelo područje RH treba uvesti jedinstvenu registarsku oznaku, oblika 12 AB 34
3. Za cijelo područje RH treba uvesti jedinstvenu osiguravateljsku zonu.

Promjene su potrebne

Autoportal navodi kako bilo kakav način bojkotiranja ceste, uključujući i prosvjede, treba smatrati terorizmom jer je to radnja uz sebičnih razloga na javnom mjestu kao što je cesta.

U jednom primjeru u susjedstvu, u BiH je jedinstvena registarska oznaka donijela određeni mir pa bi možda u Hrvatskoj rezultirala jednako tako, pogotovo za vrijeme velikih derbija.

Najvažnija promjena bila bi s uvođenjem jednakih osigurateljskih zona. Kada bi došlo do toga, ističe Autoporta, na cesti bismo vidjeli znatno manje oznaka DA te bi takvo sramotno muljanje otišlo u povijest.

Autor:Dnevno.hr/I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.