Špijunske fotografije proizvodne varijante BMW-a i3

Autor: Dinko Hodžić

Špijunski objektivi uhvatili su najbolje fotografije do sada kompaktnog BMW-a i3 nedaleko od baze te kompanije u Munchenu.

Električni BMW i3 svoju premijeru zakazao je za salon automobila u Frankfurtu u rujnu, ovoga puta u proizvodnoj varijanti. Automobil će u salone doći na kraju 2013. godine.

Testni i3 koji vidimo na fotografijama je najkompletniji do sada. Prvi puta možemo vidjeti njegova svjetla, prednju masku i rep drugačiju od one na izvornom i3 konceptu.

Osim toga, kotači su drugačiji, puno manjih dimenzija i znatno uži.

Pod sloganom 'Born Electric', BMW i3 i superautomobil BMW i8 bi će prvi ponuđeni modeli BMW pod novim 'pod-brandom'. I3 je zamišljen kao električni automobil iz temelja, a nudit će se sa 168 ks snažnim elektromotorom s rasponom od 100 km s jednim punjenjem. U opciji će biti i benzinski motor koji će davati puno veći raspon ekvivalentno za jedan moderni hibrid.

Osim inovativnog pogona, i3 će biti izgrađen od karbonskih vlakana ojačanih kompozitnim materijalima koje je BMW samostalno konstruirao u postrojenju u Seattleu u SAD-u. Njegovo tijelo dizajnirano je kako bi električni pogon upakirao što bolje te pritom ponudio više unutarnjeg prostora od konvencionalnih električnih automobila.

Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.