Špijunske fotografije najsnažnijeg Clia Sport sa turbo motorom

Autor: Dinko Hodžić

Već smo vidjeli službene fotografije potpuno novog Renaulta Clio, no Renault sada priprema službeno iznenađenje za posjetitelje salona automobila u Parizu.

Renaultsport Clio bit će predstavljen na salonu automobila u Parizu, no prije toga donosimo prve špijunske fotografije malog sportskog automobila u vrlo atraktivnom i agresivnom izdanju i to bez kamuflaže.

Na automobilu se jasno vidi dublji prednji brani koji uključuje razdjelnik s dizajnom krila inspiriranim F1 bolidom. Branik također uključuje LED dnevna svjetla i veliki otvori za dovod zraka.

S profila, Renaultsport Clio dobiva dublje pragove, i šire blatobrane koji pokrivaju 18-inčne naplatke, ovjes je niži a kočnice poboljšane. Straga, dizajn krase dvije ispušne cijevi i vijugavi krovni spojler.

Renault neće ponuditi ovaj model s troje vrata, pa će ovo biti prvi model Clia Sport sa pet vrata, barem za sada.

Za razliku od sadašnjeg Renaultasport Clio kojeg je pokretao 2,0 litreni atmosferski motor snage 197 ks, novi model pokretat će 1,6 litarski trubo model snage oko 200 ks, ali sa drastično više okretnog momenta.

Sadašnji Clio RS i Fiesta ST ubrzavaju oko 6,9 sekundi do 100 km/h, no očekuje se da će novi Clio Sport skinuti nekoliko desetinki u ovom trenutku, najviše zbog skidanja kilaže od 100 kg.




Novost u sportskom Cliu je novi šest-stupanjski mjenjač s dvije spojke, no na žalost istinskih trkača bez drugih opcija.

Prodaja Clia Sport kreće početkom 2013.godine.




Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.