Foto: Smart

SMART VIŠE NEĆE BITI MALI? Tvrtka okreće novu stranicu, a ovo je njihov novi gradski SUV

Autor: Andrej Jelušić

Smart, koji je poznat, po malim gradskim automobilima, odlučio je iznenaditi javnost. Kako se čini po slikama koje su pustili u javnost, Smart više neće biti baš toliko mali.

Kako možemo vidjeti po ovim fotografijama Smart ulazi u svijet sve popularnijih crossovera.

Na njima se nazire vozilo kompaktnih dimenzija i povišenog odstojanja od tla s dvobojnom karoserijom.

U kombinaciji s Kinezima

Daniel Lescow, potpredsjednik Smarta, objavio je prve detalje o konceptu još u svibnju, a tijekom vikenda šef dizajna Mercedes-Benza, Gorden Wagener, koji predvodi dizajn buduće Smart linije baterija, objavio je nove nove fotografije na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gorden Wagener (@gorden.wagener)




Lescow je rekao da očekuje da će budući Smarts biti više premium i visokotehnološki napredniji nego prije.

Foto: Smart

Mercedes-Benz je imao viziju ponovno pokrenuti svoju podmarku Smart te su stoga ušli u partnerstvo s kineskim divom Geely 2019. godine.




Veći, ali i dalje na struju

Očekujte da će proizvodna verzija koncepta biti subkompaktni model slične veličine kao Mini Countryman. Smart će također nastaviti nuditi novu generaciju svojih tradicionalnih mini-automobila.

Foto: Smart

Koncept će po svemu sudeći imati troje vrata, ali se očekuje da ih serijska verzija dolaziti i s pet.

Smart je od prije par godina postao isključivo električni automobil, pa je za pretpostaviti da će i budući crossover biti na električni pogon.

Foto: Smart

Koncept će premijeru imati u rujnu, točnije 6. rujna, na Salonu automobila u Muenchenu, dok se produkcijska verzija očekuje 2022. ili 2023. godine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.