Foto: Auto.cz

Službeno potvrđeno: Popularni Škodin model sljedeće godine dobiva novo lice i donosi veliku novost

Autor: J.A.

Prvi čovjek češke automobilske kompanije potvrdio je da sljedeće godine na tržište stiže nova, četvrta generacija Škodinog predstavnika u B segmentu.

I dok su mnogi mislili da neće biti nove Fabije, jer i B segment polako ali sigurno okupiraju crossoveri, novoizabrani šef Škode Thomas Schäfer u posljednjoj izjavi za medije rekao je da u Mlada Boleslavi neće odustati od Fabije čije će četvrto izdanje na svjetlo dana izaći 2021. godine.

Foto: Auto.cz

Očekuje se da će nova Fabia biti zasnovana na MQB platformi. Radi se o istoj platformi na kojoj su zasnovani aktuelni modeli VW Polo, Seat Ibiza i Audija A1, a osnovicu ponude motora činit će poznati grupacijski trocilindarski turbobenzinci.

Spominje se i blaga hibridna opcija, a po svemu sudeći dizelskih opcija neće biti.

Još uvijek nije otkriveno hoće li se i četvrta generacije Fabije nuditi i u karavanskom obliku, a nije isključena mogućnost da će se opet moći kupiti s oznakom RS.

Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.