fbpx

Sljedeća generacija Passata CC dobiva Shooting Brake verziju

Autor: D.Ho

Iz Volkswagena stižu prve vijesti o novoj generaciji Passata koji će koristiti MQB platformu, a najveća novost je model 'CC Shooting brake'.

Osim što priprema novu generaciju Passata, Volkswagen također planira i nasljednika sadašnjeg kupea sa 4 vrata, modela CC. Budući CC će se pojaviti kao Shooting Brake, a bit će napravljen na Volkswagenovoj MQB platformi.

Sljedeća generacija Passata CC planira se za 2015. godinu. Novi Passat CC bit će znatno većih gabarita, a ukupna dužina će iznositi gotovo 4.900 mm. Cilj VW-a je uspješno popuniti prazninu između modela Passat i novog Phaetona.

Veće dimenzije će omogućiti praktičniju i elegantniju unutrašnjosti uključujući više prostora za putnike na stražnjem sjedištu. Kao što je slučaj sa aktualnim CC-om, novi model ponuditi će četvero-cilindrične benzinske i dizel motore, a razmatra se i 'plug-in' hibrid.


Kupci će moći birati između prednjeg i po izboru 4Motion pogona na sve kotače, koji je zapravo najnoviji VW-ov Haldex 5 sistem. Kapacitet prljažnika će iznositi do 570 litara.

Odluka za proširenjem CC ponude i uključivanje Shooting Brakea je bazirana na kontinuiranoj odličnoj prodaji praktičnog Passata u karavanskoj izvedbi.

"Tržište karavana nastavlja rasti i mi želimo proširiti naš prodajni potencijal. Budućnost vidimo u takozvanom Shooting Brakeu, ali još uvijek nismo sigurni da li će model zaista usvojiti to ime", izjavio je jedan od službenika VW-a.

Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.