Foto: Pixabay

ŠKODA STIŽE U NAŠE SUSJEDSTVO: Investiraju u tvornice, zapošljavaju i vjeruju kako će upravo na taj način smanjiti emisiju ispušnih plinova

Autor: Andrej Jelušić

Škoda uskoro bi trebala investirati u Srbiju, točnije u Kragujevac. Dolazak češkog proizvođača očekuje se do kraja godine, najavio je gradonačelnik tog grada Nikola Dašić.

Ipak, Škoda ne dolazi u Srbiju proizvoditi automobile nego – tramvaje.

“Dolazak Škode u Kragujevac nešto je što je dugo pripremano i to nije nikakvo iznenađenje. Mi ovdje govorimo o šinskim vozilima i proizvodnji tramvaja, ona je otvorena ne samo za zapošljavanje, već i za suradnju s drugim tvrtkama širom Srbije”, kazao je za Kurir Marko Selaković, šef kancelarije Privredne komore Srbije.

Među najvećima u Europi

Škoda Transportation, koja je dio PPF grupe, jedan je od najvećih europskih proizvođača vozila za javni prijevoz, a u Kragujevcu planira proizvodnju trakcijskih motora, kao i proizvodnju kompletnih tramvaja za kupce u centralnoj i istočnoj Europi.

Foto: Škoda Transportation

Potpredsjednik i član Upravnog odbora Škoda Transportation grupe Zdenek Majer rekao je kako ova suradnja doprinosi i smanjenju emisiju štetnih plinova Škodinih vozila.

Proizvodi tvrtke Škoda Transportation uglavnom uključuju niskopodne tramvaje, električne lokomotive, jedinice prigradskih vozova, metro vlakove, električne autobuse i trolejbuse.

Škoda Transportation ima nekoliko podružnica u Češkoj, ali i u Njemačkoj, Finskoj, Mađarskoj i Rusiji. U cijeloj grupaciji zaposleno je preko pet tisuća ljudi.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.