Procurile fotografije Saaba koji je trebao spasiti kompaniju

Autor: D.Ho

Fotografije niske kvalitete donose izgled najnovijeg Saaba 9-3. Slike su stigle na adresu švedskog Auto motor und sport magazina, navodno preko bivšeg Saab zaposlenika.

Saab je ovaj automobil najavio još 2012. godine s premijerom na salonu automobila u Ženevi, no tvrtka je bila prisiljena podnijeti stečajni postupak četiri mjeseca prije nego je automobil trebao biti otkriven.
Nepoznati bivši zaposlenik te kompanije poslao je prve fotografije automobila koji nikad nije dobio priliku vidjeti proizvodnju, jednom švedskom magazinu.
Saab 9-3 dizajniran je pod budnim okom Jasona Castriota, koji je prethodnog radio na Maserati Granturismo, Bertone Mantide te Saab Phoenix konceptu. Novo 9-3 ima vrlo atraktivan dizajn koji je linije posudio s 9-4x te 9-5 modela. Osim toga, zadnji kraj je u retro stilu pod utjecajem legendarnog Saaba 900.
Saab je imao planove za tri različite varijante, uključujući limuzinu, kompak te kabriolet. Castriota je navodno trebao dizajnirati i kupe model, no tvrtka je primarno htjela da se dizajn usredotoči na 'mainstream' modele.

Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.