fbpx
Foto: MUP

PRILIKA KOJU MNOGI NE PROPUŠTAJU! Policija objavila rasprodaju svojih vozila, a cijene kreću već od 600 kuna po komadu

Autor: Andrej Jelušić

U subotu, 25. rujna u 10 sati, počinje velika javna dražba rashodovanih vozila  Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Dražba će se održati u organizaciji Cepelin obrta u Velikoj Mlaki.

Kako navode, u ponudi će biti 155 vozila s početnom cijenom već od 600 kuna za pojedino vozilo.

Moguće ih je i pregledati

Licitacija će se održati u prostoru obrta Cepelin, na lokaciji Pavlinska ulica 5 u Velikoj Mlaki, s početkom u ­­10.00 sati. Sva vozila mogu se pregledati 23. i 24 rujna, od 9 do 13 sati, na lokaciji Nikole Kramarića bb, Velika Mlaka.

S obzirom na epidemiološku situaciju i poštivanje mjera socijalnog distanciranja, predmeti dražbe su razvrstani u 4 skupine po 39 vozila, s početkom od 10 do 13 sati.

Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 posto početne cijene za svako vozilo. Uvjet je da s jednom uplatnicom dražbi može pristupiti samo jedna osoba, i to s potvrdom uplaćene jamčevine. Minimalna jamčevina iznosi 200,00 kn.

Osoba koja uplati jamčevinu za pojedino vozilo, a isto vozilo ne bude licitirano, smatra se da je odustala od kupovine i time gubi pravo na povrat uplaćene jamčevine.

Kako se licitira?

Tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200,00 kn. Ukoliko izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10 posto dodatne jamčevine.
Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku 3 radna dana uplatiti izlicitirani iznos, u suprotnom se smatra da je odustala od kupnje, te gubi pravo na povrat jamčevine.

Vozila su neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima, a prodaja vozila se vrši po načelu “VIĐENO-KUPLJENO“ što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi.

Iako se mogu pronaći i modeli poput Audija A6, BMW-a serije 3 i Golfa R32, riječ je uglavnom o vozilima koja su sudjelovala u prometnim nesrećama. Neka od njih zahtijevaju i značajna ulaganja, ali ne sumnjamo da će svoju priliku za zaradu iskoristiti brojni prekupci.

Više informacija o sudjelovanju i pravilima javne dražbe te kompletna ponuda nalazi se na web adresi: http//cepelin.com.hr
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.