Screenshot: YouTube/Hyundai Rotem PR video_Defense Solutions

Poznati proizvođač automobila radi na novom tenku budućnosti

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Nakon što je postao poznat po proizvodnji automobila, korejski Hyundai bacio se i u drugačije vode, u proizvodnju tenkova, a u njegovoj seriji Hyundai Rotem predstavljen je novi biser, Hyundai ‘stealth’ tenk, kojeg posebno zanimljivim čini da je potpuno bez posade i upravlja se na daljinu.

Dok svjetsku pozornost zaokupljaju dva rata, onaj u Ukrajini i između Izraela i Palestinaca, Hyundai je predstavio novi model na kojem se radi.


Prezentacija se dogodila na Međunarodnoj izložbi zrakoplovstva i dizajna kojoj je domaćin Seul.

Ovaj novi tenk za sada je u fazi modela, a kada bi mogla početi proizvodnja i u kojem obimu, ovisi i o interesu vlada koje bi bile zainteresirane za kupnju.

Hyundai je na sajmu u Seulu predstavio i druge tenkove iz svoje serije, u situaciji kada je rat sve unosniji biznis s obzirom na to da ratovanja ne fali, a oružje je sve modernije.
Novi futuristički tenk tek treba zaživjeti, ali Hyundai je predstavljanjem njegovog izgleda i glavnih obilježja napravio prvi korak prema tome.

Ne čekajte zimu za promjenu guma: Osim sigurnosti postoji još jedan razlog
Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.