Foto: Robert Fajt / CROPIX

Postoje registracije koje su zabranjene u Hrvatskoj, a nisu samo Tito i ZDS

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Registarske oznake u Hrvatskoj najčešće nisu personalizirane, ali svejedno ponekad vidimo neke koje nas nasmiju ili pomislimo čemu ovo. Ipak, postoje neke koje su zabranjene u RH.

U Pravilniku o registraciji i označavanju vozila navodi se tek da natpis može sadržavati od tri do najviše sedam brojčanih ili slovnih oznaka, s tim da u slučaju izbora numeričkih znakova obavezno treba odabrati barem jednu slovnu oznaku piše Jutarnji.


Osim toga, jedini naputak je da natpis po sadržaju ne smije biti provokativan, neetičan ili protivan pravnom poretku. I tu dolazimo do zamke.

Zabranjene

Iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su kako nitko ne kontrolira. Ne postoji nekakva komisija koja o tome odlučuje. Svaki pojedinačni predmet rješava službena osoba.

Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

U principu ako idete staviti na svoju tablicu riječ “žmak” netko je iz policije može smatrati negativnom i reći da je uvrjedljiva i negativna i samim time je zabraniti. Drugi policajac možda je pusti što zapravo znači da oviste o čistoj sreći.

Jutarnji je tako poslao primjere: VOLIM69 do 3PRSTATITOZDSNDH1941, BANANA… Iz MUP-a su odgovorili da se svaki zahtjev za izdavanje rješava zasebno te stoga nije moguće unaprijed dati mišljenje.

Ako razbijete električni auto vaši problemi tek počinju
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.