Nurburgring ipak ne ide u stečaj!

Autor: Dinko Hodžić

Svi ljubitelji legendarne staze Nurburgring mogu konačno odahnuti! Nurburgring ne ide u stečaj i to zahvaljujući kreditnim jamstvima njemačke lokalne zajednice.

Podsjetimo, zbog naraslih dugova najpoznatija staza za utrke prošli mjesec bila je prisiljena podnijeti zahtjev za stečaj. Prema Associated Pressu, njemačka pokrajina Rheinland-Pfalz izdala je 312 milijuna dolara kredita jamstva za Nurburgring koji bi trebali osigurati nastavak rada i djelovanja ove staze.

Prilikom pokretanja stečaja u srpnju, Ring se pozivao na ukupni dug od 507 milijuna dolara, dok je imovina procijenjena na 154 milijuna dolara. Staza se također našla na udaru i kritika Europske komisije zbog korištenja saveznih zajmova za izgradnju trgovačkog centra u sklopu staze.

Do sada je raspored utrka i događanja ostao netaknut za 2012, no ostaje za vidjeti hoće li ovi krediti biti dovoljni da “Zeleni pakao” ostane otvoren i u 2013 godini.

Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.