Foto: AC Schnitzer

Njemački AC Schnitzer se ‘poigrao’ s novim BMW-om X3 M te stvorio još veću zvijer

Autor: Andrej Jelušić

AC Schnitzer je tuning tvrtka koja je na tržištu više od 30 godina te je specijalizirana za BMW-ove modele.

Tako je na red došao i najnoviji član BMW-ove obitelji kojem tepaju da je “dječji” SUV,  X3 M Competition.

Krenimo od motora. Riječ je o poznatom 3-litrenom BMW-om šestocilindrašu koji je pojačan s nekoliko turbopunjača. Tvornički, motor već daje 510 KS i 600 Nm okretnog momenta. AC Schnitzer je to očito smatrao neprimjerenim, jer su dodali još 89 KS i 100 Nm, stvorivši maleni SUV od čak 592 konjskih snaga.

Foto: AC Schnitzer

Iako još uvijek nisu navedene točne performanse, očekujte da će biti dosta brži od standardnog X3 M. AC Schnitzer je također malo spustio X3 te mu stavio vlastite kotače veličinu 20″ ili 22″, ali širina ostaje ista.

AC Schnitzer je pristupio suptilnom uređenju prednje maske, ali i stražnjem kraju.  S obzirom na to da je BMW X3 jedan od najljepših SUV-ova u klasi nije trebao puno toga mijenjati.

Foto: AC Schnitzer

Unutrašnjost krase klasične AC Schnitzer aluminijske papučice i ručica mjenjača. Tu je i nešto što su nazvali “Black Line” navlakom za iDrive kontroler.

Cijene tek treba objaviti, ali očekuje se da će biti oko 20-30 tisuća eura skuplji od standardnog modela. Visoka cijena za malo promjena, ali ipak riječ je o SUV-u od 600 “konja”.




Foto: AC Schnitzer

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.