NIJEMCI ODABRALI: Najbolji automobil godine je mali Hondin ‘strujić’

Autor: Andrej Jelušić

Honda E, prvi Hondin električni automobil proglašen je na prestižnoj godišnjoj dodjeli nagrada ‘Njemačkim automobilom 2021 godine’ te je time Honda E postala prvo vozilo jednog japanskog brenda kojem je to uspjelo.

Automobil je pobijedio i u kategoriji ‘Nova energija‘. Ovo je najnovija u nizu prestižnih nagrada koja su dodijeljena Hondi E od njenog predstavljanja u proljeće 2020. godine, uključujući i nagradu Red Dot Design za najbolji dizajn automobila u 2020 godini.

O nagradama u njemačkom izboru automobila godine odlučuje žiri vodećih njemačkih automobilskih novinara. Novinari testiraju najnovije modele automobila, rangirajući ih prema njihovoj upotrebljivosti, voznim karakteristikama, važnosti na tržištu i razini inovacija.

Pobjednici u pet kategorija – kompaktnoj, premium, luksuznoj, novoj energiji i performansama zatim se suprotstavljaju jedni prema drugima kako bi odlučili ukupnog pobjednika.

Ovu najnoviju nagradu za Hondu E prate zapaženi uspjesi i priznanja iz cijele Europe. U Velikoj Britaniji, Honda E je osvojila nagradu ‘Best Car Award 2020 u kategoriji ‘Best Car Tech’, a nedavno je proglašena najboljim malim automobilom godine ‘’na ‘News International Motor Awards 2020’.




Honda E također je osvojila nagradu EuroCarBody 2020 u Njemačkoj, samo nekoliko mjeseci nakon što je primila prestižne nagrade Red Dot za izuzetan dizajn, uključujući i nagradu ‘Best of the Best 2020’. Honda E je od tada izložena u svjetski poznatom muzeju dizajna Red Dot u Essenu u Njemačkoj.

Honda E osvojila je nagradu l’Etoile des Numériques 2020-2021 de la voiture connectée (The Digital Star 2020-2021) u Francuskoj, u Belgiji je Honda E, urbani električni supermini nominiran za nagradu Autogid Magazine, u kategoriji ‘Mali električni’, a ujedno se natječe i za ‘Mađarski automobil godine’, nakon što je proglašen ‘Najuzbudljivijom novošću – novim automobilom’ od strane Vezess.hu.

Honda E osvojila je španjolsku nagradu Axel Springer Motor Awards u kategoriji ‘mali automobili’, a u Italiji je u nadmetanju da bude proglašena Quattroruote-ovim ‘Automobilom godine’. U međuvremenu je u Danskoj automobil ušao u uži izbor za Danski automobil godine 2021.




Honda E je predstavljena početkom ove godine i važan je model u Hondinoj predanosti da do 2022. elektrificira 100% svojih glavnih europskih modela.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.