Neočekivano, nenajavljano i zapanjujuće: Pogledajte novi Golf u CC izvedbi

Autor: D.Ho

Na internetu su neočekivano osvanule fotografije odnosno nacrti koji pokazuju kako će izgledati potpuno novi zapanjujući Volkswagen Golf CC .

Sve više glasina govori o tome kako VW radi na potpuno novom obliku Golfa. Četvero-vratni kupe u stilu Passata CC bit će napravljen na temelju Golfa a vjerojatno će nositi oznaku Golf CC. Pridošlica u Golf obitelji dizajnirana je kako bi se nosila s konkurencijom poput novog Mercdesa CLA, a bit će usmjerena potpuno sportskom stilu za razliku od limuzinske verzije, odnosno Jette koja je 'razumnog' dizajna kako kažu iz VW-a.

Ekskluzivne slike s portala Autoexpress otkrivaju kako su linije dizajna rastegnute na dužu karoseriju. Prednji kraj sada uključuje veliki usisnik zraka koji se proteže širinom cijelog odbojnika. Oštar pregib teče niz čitavog boka do stražnjih uskih LED svjetala.

Očekivano, pod sportskim tijelom nalazit će se ista MQB platforma koju koristi i sedma generacija Golfa. CC će koristiti produženu varijantu te platforme, a ista će biti namijenjena Golfu karavan, te A3 u varijanti limuzine.

Za razliku od Jette koja će imati tradicionalni limuzinski prtljažnik, Golf CC će biti opremljen velikim vratima prtljažnika kako bi se olakšao pristup. Volumen prtljažnika bi će nešto veći od standardng Golfa koji ima 380 litara no nešto manji od trenutne Jette.

Kao što smo već spomenuli, CC će biti izrazito sportski automobil, prema tome će ga i pokretati samo najsnažniji motori iz ponude VW-a. Očekuje se start sa 1,4 litarskim turbo motorom snage 120 ks pa sve do 2,0 litarskog GTI modela s preko 210 ks.

Portal također navodi kako će standardni Golf CC u salone stići već u 2015. godini.




Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.