Foto: Pixabay

NEOČEKIVANI PROBLEM ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA: Vlasnici zabrinuti, proizvođači najavili novi potez

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Kako se nastavlja širenje električnih vozila na svjetskom tržištu, s dolaskom novih modela automobila, sve je više interesa za njihovu kupnju, pogotovo za modele koji su cijenom pristupačniji većem broju ljudi. No, čak i s jeftinijim modelima, tu je jedan problem na koji je pažnju skrenuo AutoNews Canada. Gume specifične za električna vozila dolaze s posebnim karakteristikama, a s time, u prvi plan dolazi njihova cijena.

Jedan set od sve četiri gume može koštati više od 925 eura, što je za mnoge vlasnike električnih vozila dodatni trošak koji nije lako pokriti.

Primjerice, na Tesline modele stavljaju se posebne Michelinove gume, no tu je i situacija koja pogađa i jeftinije modele, također s visokim iznosom koji se traži za set guma. Vlasnike to stavlja u tešku situaciju, no trebala bi ih utješiti najava nekoliko proizvođača guma.

Traži se izlaz za različite modele

Dok su vlasnici zabrinuti zbog sadašnje situacije koja utječe na cijenu, rješenje bi došlo s gumama različitih proizvođača koje bi bile iskoristive na različitim modelima električnih vozila. Time bi nestala specifičnost guma za pojedinog proizovođača automobila ili model, što mnogima donosi probleme zbog te ekskluzivnosti – i skupoće.

Pixabay

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.