Najava novog kabrioleta u segmentu srednje veličine, Opel Cascada

Autor: Dinko Hodžić

Opel je javnosti predstavio prve najavne fotografije svojeg novog kabrioleta srednje veličine.

Opel je objavio ‘teaser’ fotografije prvog kabrioleta srednje veličine u posljednjih nekoliko desetljeća. Poznat po imenu Cascada, vozilo je dugo čak 4,7 metara, viši je 70 mm od Audi A5 Cabria a duži za 225 mm od Astre TwinTop ukinute 2010.godine.

Cascada dolazi s krovom od tkanine u punoj veličini koji se može otvoriti i zatvoriti dodirom na gumb pri brzinama do 50 km/h.

Za sada je sigurno kako Opel Cascadu nećemo vidjeti u Parizu krajem mjeseca, ali znamo kako će u prodaju krenuti već početkom 2013 godine. Nema informacija o cijeni kabrioleta, no sigurno će biti jeftiniji od premium A5 Cabrioleta kojem je početna cijena 37 000 Eura.

Ispod poklopca će se vjerojatno naći motori iz premium modela Opela i Vauxhalla. Dizajn interijera bit će inspiriran s nove Astre, ali vjerojatno s višom kvalitetom materijala, dok bi ovjes trebao biti kombinacija između Astre i Insignije.

Glavna zvijezda ove godine na Opelovom štandu u Parizu bit će sasvim novi automobil, Adam koji u prodaju kreće početkom iduće godine.




Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.