Mercedes-Benz A45 AMG bez kamuflaže

Autor: Dinko Hodžić

Još od Mercedesa 190E 2,3 16V , ta marka nije imala niti jedan model koji je toliko plijenio pažnju i bio očekivan kao novi A45 AMG koji je sada prvi puta službeno prikazan s minimalnom kamuflažom.

Konačni produkcijski model ipak nije potpuno otkriven, iako su slike službene model na fotografijama nosi crnu zaštitnu traku na donjem dijelu prednjeg branika, te na bočnim pragovima i stražnjem difuzoru ali osim toga sve ostalo je razotkriveno.

Oni najveći fanovi, primijetit će kako je A45 AMG sličan onom kao kod AMG Sport Styling paketu koji se nudi na redovnom kompaktu, sa nekoliko razlika. 18-inčnim naplatcima, saćastom rešetkom te trapezoidnim ispušnim cijevima umjesto ovalnim.

Ispod tijela je međutim druga priča, jer su AMG inženjeri napravili neke ozbiljne promjene na ovjesu te onom najvažnijem, 2,0 litrenom četiri-cilindarskom motoru s direktnim ubrizgavanjem i turbopunjenjem.

Mercedes je ranije ove godine rekao kako će novo podešeni motor trebao imati oko 330 ks uz 400 Nm okretnog momenta, no sada su iz AMG izjavili kako će motor ipak imati 350 ks te 450 Nm okretnog momenta.

To je veliki napredak u odnosu na A250 model s 211 Ks, te puno više od BMW M135i s 320 Ks te Audi RS3 sa 340 Ks.

A45 AMG dobiva Speedshift DCT sedam stupanjski sportski mjenjač s dvostrukim kvačilom, koji će raditi zajedno s pogonom na sve kotače.




Šasija peterovratnog kompakta je prerađena, te ima novi ovjes i postavke upravljača i komponenti, prerađena električna pomagala te jače kočnice.

Premijera A45 AMG-a biti će na salonu automobila u Ženevi početkom ožujka sljedeće godine.




Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.