Maranello u četiri dana zaprimio 1000 narudžbi za LaFerrari

Autor: D.Ho

Četiri su dana bila dovoljna da Maranello zatrpaju narudžbe za novi LaFerrari. Od prvog dana Ženeve do danas na adresu Ferrarija pristiglo je oko tisuću upita za novi LaFerrari.

Sve bi to bilo lijepo i krasno da društvo iz Maranella ne planira proizvesti tek 499 primjeraka ovog ultra sportaša koji je svoju premijeru odradio početkom tjedna.

Imati dovoljnu količinu novca da biste kupili neki automobil više nije jamstvo da ćete to i uspjeti učiniti. To je ovih dana uvidio velik broj onih koji su poželjeli u svoju garažu spremiti novi hibridni Ferrari čija je cijena veća od 9.8 milijuna kuna. Nasljednik Enza, naime razgrabljen je u rekordnom roku i svi oni koji su se barem i malo nećkali prije no što su u Maranello poslali svoju ponudu ostali su bez svojeg primjerka, piše Seebiz.

Prednost kod kupnje LaFerrarija dobili su oni koji u svojoj garaži već imaju nekoliko primjeraka s propetim konjićem na prednjoj haubi, a svi ostali s dovoljnom količinom novca jednostavno će morati čekati i moliti se da netko od povlaštenih odustane od kupnje ne bi li eventualno oni došli u poziciju sjesti za upravljač najnovijeg sportaša iz Ferrarija.

Podsjetimo, La Ferrari je nasljednik legendarnog Enza koji pokreće hibridni sklop sačinjen od 6.3 litrenog V12 motora s 800 KS i 700 Nm okretnog momenta i elektromotora snage 163 KS i 270 Nm koji na pogonske kotače preko sedam-stupanjskog DCT-a šalju kombiniranu snagu od 963 konja. Takva konfiguracija pogona ovom sportašu osigurava maksimalnu brzinu veću od 350 km/h i sprint do sto za manje od 3 s. Do 200 km/h LaFerrariju treba manje od 7 s, a granicu od 300 km/h on dostiže za 15 sekundi.

Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.