Autoportal

‘Kompakt sa šlagom’ izveden iz Peugeota 308, s benzinsko-električnih 300 KS

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Druga generacija , do stotke će sprintati za 6,9 sekundi...

Premium klasa je, kao što se nekad pričalo za nogomet, ‘igra u kojoj pobjeđuju Nijemci’. Zbog toga je priča s francuskim premium brendom DS, koji je nedavno proslavio 10-godišnjicu ‘malo nategnuta’.

Jedini model u seriji, za koji se može reći da je uspješan, je DS 3. Ali, nakon fuzije koncerna PSA i FCA izvorno Citroënovom, luksuznom brendu su porasla krila, pa se najavljuje se DS 4 druge generacije.

Luksuzni ‘koncernski brat’ budućeg Peugeota 308, čiju prvu  ilustraciju donosi Autozeitung.de, nabijen je hi-tech luksuzom, od LED-svjetala i najboljeg infotainmenta, do zaključno grijanih električno-podesivih kožnatih sjedala.

S uvjerljivom izvedbom budućeg Peugeota 308, pojačanom crossoverskim genima, pokušat će se približiti Audiju A3 i BMW-u Serije 1.

Naravno, pogon je hibridni, turbobenzinac 1.6 i 48-voltni elektromotorni pogon s ukupnih, sustavnih 300 KS, s punjenjem iz električne mreže (plug-in).

Raspoređeno na prednje (turbobenzinac 1.6 + elektromotor) i stražnje kotače (elektromotor), dakle 4×4, omogućit će ubrzanje do stotke za 6,9 sekundi, uz najveću brzinu od 235 km/h.

Samo na struju moći će prijeći 60 km, pa će se danima moći voziti bez kapi potrošenog benzina. Očekuje se 2021.,  a više će biti poznato u ožujku 2020., na salonu u Ženevi…




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.