Još jedan VW s potrošnjom ispod nevjerojatne jedne litre!

Autor: D.Ho

Nakon predstavljanja ultra-štedljivog XL1 modela, Volkswagen predstavlja model Up! Hybrid, još jedan ekstremno štedljivi automobil kojeg pokreče isti hibridni sklop.

Hibridna verzija Volkswagen Up!-a već se najavljivala, a sada je i službeno potvrđeno. VW će u Ženevi uz serijski XL1 predstaviti i ultra štedljivi model Up! Sa istom pogonskom postavom kao i XL1. Dvocilindarski 0,8 TDI motor sa 47 ks te elektro motor sa 27 ks te litij-ionskom baterijom od 5,5 kWh.

Kao i kod ekstravagantnog XL1, postavka u modelu Up! Hybrid trebala bi osigurati ekstremno nisku potrošnju goriva koja ne bi trebala prelaziti više od jedne litra na sto pređenih kilometara.
Hibridna varijanta trebala bi biti teška manje od 1.000 kilograma. Baterija će biti smještena u zadnjem dijelu automobila. Punjenje će se obavljati prilikom vožnje i kočenja. Pogonjen isključivo elektro-motorom, automobil će imati autonomiju od 48,2 kilometra. Cijena i datum izlaska u salon još nije objavljena, no očekuje se nakon premijere u Ženevi.

Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.