Japanci briljiraju na sigurnosti: Maksimalne ocijene za Hondu i Mazdu na EuroNCAP testovima

Autor:

Honda i Mazda mogu se pohvaliti maksimalnim ocjenama na Euro NCAP sigurnosnim testovima.

Nova Honda Jazz nagrađena je maksimalnom ocjenom od pet zvjezdica u najnovijem krugu Euro NCAP sigurnosnih testova, koji uvode niz rigoroznih novih ocjena.

Dostupan isključivo s hibridnim pogonskim agregatom, nova Honda Jazz prvi je Hondin model u Europi koji standardno ima prednji središnji zračni jastuk. Zračni jastuk ugrađen je u stražnji dio vozačevog sjedala i širi se u prostor između vozača i suvozača, ublažavajući mogućnost da se glave putnika na prednjim sjedalima izravno sudare u slučaju bočnog sudara.

Jedinstveni dvostruki zračni jastuci, ugrađeni su u jastuk stražnjih sjedala. Aktiviraju se kako bi zaštitili putnike straga od udaraca o vrata i C-stup u slučaju bočnih sudara. Zračni jastuci su kompaktnih dimenzija kako se ne bi umanjila jedinstvena funkcija čarobnih sjedala.
Pasivna sigurnost Honde Jazz e:HEV upotpunjena je sustavom Honda SENSING, tehnologijom aktivne sigurnosti i pomoći vozaču. Prilikom dizajniranja i razvoja najnovije Honde Jazz e: HEV, Hondini inženjeri upotrijebili su Advanced Compatibility Engineering (ACE) tehnologiju karoserije vozila, koja čini temelj za izvrsne sigurnosne performanse. ACE tehnologija pomaže ravnomjernoj raspodjeli energije sudara po prednjem dijelu vozila, a također smanjuje energiju sudara koja se prenosi u drugo vozilo.
Posljednja generacija Honde Jazz e:HEV predstavljena je u cijeloj Europi tijekom ljeta 2020. godine s hibridnim pogonskim agregatom koji potvrđuje predanost Honde da elektrificira 100% svojih europskih modela automobila do 2022. godine.

Istim se rezultatom može pohvaliti i Mazda sa svojim potpuno električnim modelom MX-301 kojoj je Euro NCAP je u svojoj najnovijoj seriji testova dodijelio maksimalnih pet zvjezdica, s ocjenom 91% i 87% u odgovarajućim kategorijama za zaštitu odraslih i djece. 91% je najbolji rezultat zaštite odraslih putnika ostvaren ove godine među svim testiranim vozilima.

Mazda MX-301 postigla je maksimalne bodove u testovima bočnog udara, kao i pune ocjene za izvedbu pri testu sudara za kategoriju djece od 6 i 10 godina i za frontalni i za bočni udar.
MX-30 prva je Mazda koja je postigla ukupnu ocjenu od pet zvjezdica prema novim strožim Euro NCAP testiranjima. Euro NCAP 2020. uvodi nove testove kako bi udovoljili nekim dugotrajnim potrebama u zaštiti putnika i poboljšanoj zaštiti nakon sudara, te promovirali najnoviju naprednu sigurnosnu tehnologiju.

Potpuno električni SUV za male obitelji pridružio se CX-5 (2017.), Mazdi6 (2018.), Mazdi3 i CX-30 (obje 2019.) u postizanju Euro NCAP ocjene s pet zvjezdica.

Posvećena budućem društvu bez prometnih nesreća, Mazda kontinuirano radi na unapređivanju sigurnosnih performansi u skladu s Mazdinom filozofijom proaktivne sigurnosti.

Vrhunska vozna dinamika, kao rezultat primjene Mazdine tehnologije Skyactiv, također je pridonijela tome da nova Mazde MX-30 postigne pet Euro NCAP zvjezdica, pružajući vrlo intuitivno, ugodno, potpuno električno iskustvo vožnje. Omogućavajući automobilu lakšu sigurnu vožnju, sve primijenjene tehnologije smanjuju mogućnost nesreća bez ugrožavanja Mazdinog tradicionalnog karaktera zabave u vožnji.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.