Hrvatska senzacija u Formuli Renault šesti put za redom na postolju

Autor: Dinko Hodžić

Na legendarnoj austrijskoj stazi Red Bull Ring vozio se četvrti krug prvenstva Italije Formula Renault 2.0. Hrvatski predstavnik Kristijan Habulin nastavio je s odličnim rezultatima u seriji.

Premijerni nastup u kišnim uvjetima imao je Kristijan Habulin sa svojim Kreator Racing Team ovog vikenda u Austriji. Subotnju kvalifikacijsku utrku završili su na lošem sedmome mjestu. Prva nedjeljna utrka ipak je započela na željeni način te se jedini hrvatski predstavnik uspio već u prvom krugu probiti na treće mjesto iza Kevina Gilardonija (GSK Grand Prix) i njegovog timskog kolege Darija Orsinija (GSK Grand Prix). Uvjeti na stazi ipak su vozače prisilili na oprezniju vožnju te se do kraja poredak nije mijenjao.

Druga vožnja ponudila je izvrsnu utrku. Kiša je prestala padati te se vozilo na suhom set-up-u. Habulin je krenuo četvrti, a već nakon dva kruga vodio je utrku. Ipak, do kraja se nije uspio othrvati napadima izvrsnog Gilardonija (GSK Grand Prix) koji je potpuno zasluženo odnio dvostruku pobjedu.

-Vikend je ipak prošao odlično. Nismo bili zadovoljni kvalifikacijama, ali smo sve nadoknadili u utrkama. Presretni smo šestim postoljem u šestoj utrci – rekao je Kristijan Habulin, vozač Kreator Racing Team-a.

U ukupnom poretku prije zadnja dva vikenda sezone vodi Kevin Gilardoni (GSK Grand Prix) sa 153 boda ispred Kristijana Habulina (Kreator Racing) s 121 bodom. Upravo su ova dva vozača najveći konkurenti za osvajanje naslova. Trećeplasirani je Luca Defendi (Team Torino) s 93 boda. U poretku timova hrvatski Kreator Racing je zadržao drugo mjesto što predstavlja izniman uspjeh budući u ostalim timovima bodove osvajaju dva vozača dok hrvatski predstavnik ima jednog u svojoj debitantskoj sezoni.

Sljedeća utrka Formule Renault 2.0 Italia na rasporedu je 23. rujna, a vozi se u talijanskoj Vallelungi.




Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.