Honda Fit She’s – samo za nju

Autor: Dinko Hodžić

Opće je poznato je kako dizajniranje automobila u svijetu još uvijek u domeni muškaraca, odnosno većina ih je predodređena muškim potrebama. No, japanska Honda odlučila je to promijeniti. Iako djeluje kao marketinški trik, podržavamo ideju o potpuno ženskom automobilu.

Japanski proizvođač automobila odlučio je na tržište izbaciti novu Hondu Fit u posebnom She’s izdanju. Kao što ime sugerira, auto je namijenjen isključivo ženama, a to se također može vidjeti i na njegovom dizajnu. Žene su u zadnjem desetljeću postale važna grupa kupaca, jer predstavljaju približno trećinu kupaca na automobilskom tržištu. U Japanu je podjela među spolovima izrazitija nego u zapadnom svijetu. Japansko društvo je tradicionalnije, a time i ženama još uvijek daju veću prednost domaćinstvu nego karijeri.

No to se ipak relativno promijenilo u nekoliko posljednjih godina a Honda s ovim modelom cilja upravo na žene koje daju prednost karijeri i modernom načinu života.

Dizajn krasi puno rozih nijansi: Rozi šavovi na sjedalima, volanu i na tepisima, što osim vizualnog dojma ima i zdravstvenih pogodnosti – iz Honde tvrde da ta boja blokira UV zrake, koje uzrokuju starenje kože.

Cijena Honde Fit She’s se kreće oko 17.500 dolara i namijenjena je prvenstveno japanskom tržištu.

Autor:Dinko Hodžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.