FOTO: Službena premijera Mercedes-Benz CLA mini kupea

Autor: D.Ho

Nakon što je nova A klasa očarala cijeli svijet sa svojim inovativnim i vrlo modernim dizajnom, bilo je i očekivano kako će Mercedes nastaviti svoj dizajnerski smjer prema njoj. Nakon špijunskih fotografija te kamufliranih modela u Detroitu je predstavljna i potpuno serijski CLA model.

Nakon što je nova A klasa očarala cijeli svijet svojim inovativnim i vrlo modernim dizajnom, bilo je i očekivano kako će Mercedes nastaviti svoj dizajnerski smjer prema njoj. Nakon špijunskih fotografija te kamufliranih modela, u Detroitu je predstavlejn i potpuno serijski CLA model.

Mercedes CLA 250 postavljen je kao njihov ulazni model te sportske limuzine. Iako njegov motor i ne prati toliko njezinu agresivnu vanjštinu, ona ipak jako plijeni pozornost te je više nego sposobna natjecati se s BMW-om Serije 1.

Novi automobil leži na istoj arhitekturi koja podupire i kompaktnu verziju A klase no CLA je duži za 338 mm. Dizajnirana je tako da izgleda kao CLS naravno u mnogo manjem opsegu. S puštanjem CLA 250 modela, Mercedes je potvrdio da će prvotno automobil biti prodavan samo u SAD-u. A tek kasnije u Europi i globalno.

CLA 250 pokreče novi ali sad već poznati 2,0 litreni turbo motor koji proizvodi 210 ks. U kombinaciji s sedam-stupanjskom dvostrukom spojkom CLA ima potencijal za postići 100 km/h za manje od 6,5 sekundi. Elegantni 17-inčni kotači mogu se nadograditi na 18-inčne petokrake kotače koji dolaze sa sportskim paketom.

Kao i kod svih automobila proizvedenih od strane Mercedesa, unutrašnjost je ekskluzivna i luksuzna. Osnovni model krasi čak 5,8 inčni multimedijski zaslon. Interijer je opremljena nizom kožnih dijelova, aluminijskih i drvenih obloga i dodataka.

CLA 250 očekuje se da će biti ispod C klase u smislu njegove cijene, a tržište će pogoditi krajem rujna po cijeni od 35 000 dolara u SAD-u.




Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.