Foto: Renault

(FOTO) RENAULT ‘OŽIVLJAVA’ LEGENDU: Nekada najpopularniji gradski mališan dobiva moderno retro izdanje

Autor: Andrej Jelušić

Renault nam sprema pravu poslasticu. Tvrtka do 2025. godine planira na tržište plasirati sedam električnih modela, a jedan od njih je najavljen u formi legendarnog modela Renault 5.

Renault 5 je bio mali gradski automobil čija je proizvodnja trajala između 1972. i 1996. godine, a francuski je div sada prikazao prototip koji najavljuje produkcijsku verziju, a koja izgledom neće puno odstupati od njegovog retro-modernog dizajna.

Foto: Renault

Crvena linija na bočnim retrovizorima i okvirima prozora vjerojatno je tu u čast modela Renault 5 GT Trubo, a može značiti i da će moderni električni potomak imati i verziju visokih performansi.

Foto: Renault

Renault 5 je itekako prepoznatljiv, a novi bi model trebao biti u duhu vremena. Elementi preuzeti iz originalnog dizajna su uočljivi, a postoji čak i nagovještaj originalne petice’ na bočnoj strani, kotačima i stražnjem logotipu.

Foto: Renault

O novom Renaultu 5 malo se toga zna, ali iz tvrtke poručuju da će to biti električni automobil koji će mnogi moći priuštiti. Priča se i o planovima oživljavanja Renaulta 4, no i u ovom slučaju je sve za sada pod velom tajne.

Foto: Renault

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.