Foto: Twitter

(FOTO) OVO OGROMNO RASKRIŽJE KOŠTALO JE 60 MILIJUNA EURA, A NE VODI NIKAMO: Nije riječ o Hrvatskoj, ali i mi imamo ‘konja za trku’

Autor: Andrej Jelušić

Ogromno raskrižje na autocesti M49 kod britanskog Bristola već godinama stoji van funkcije jer nije povezano niti s jednom prometnicom, piše Drivetribe.

Projekt je britanske građane koštao 60 milijuna eura, a dovršen je 2019. godine. Ipak, nije u funkciji jer ga izvođač još uvijek nije povezao s lokalnom cestovnom mrežom.

Naravno, ovo kašnjenje izazvalo je mnogo frustracija među građanima, a mnogi su slali i pisma lokalnim vlastima i kako bi pokušali ubrzati završetak radova.

Tko je kriv?

Plan je spojiti ovo čvorište s autocestom M49 koja povezuje velike poslovne četvrti, gdje su smještene tvrtke kao što su Amazon, Lidl i Tesco.

Foto: Twitter

U siječnju ove godina je lokalno vijeće objavilo da su vlasnici poslovnog parka u kojem se nalaze velike tvrtke, Delta Properties, odgovorni za izgradnju spojnih cesta, no tvrtka je odbacila tvrdnju rekavši da “nema zakonsku obvezu to osigurati”.

Trenutno još nema dogovora te nije poznato kada bi veliko raskrižje konačno moglo biti u funkciji.

Hrvatski primjer

Naravno, ovaj pomalo apsurdan slučaj nije iznimka jer i u Hrvatskoj “konja za trku imamo”.




Riječ je o Mostu na Dravi, koji je dio koridora Vc na dionici Osijek – Beli Manastir, a čija je gradnja počela 2011. godine.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Most je završen u roku, točnije 99,7 posto radova, ali zbog ovih 0,3 posto njime još nitko ne prometuje. Razlog je spor između Hrvatskih autocesta (HAC) i izvođača radova oko troškova gradnje. Sve se dodatno zakompliciralo jer su gotovo sve tvrtke iz udruge koja je gradila most završile u stečaju.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.