Foto: Mansory

(FOTO) MONSTRUM IZ ŠVICARSKE: Mansory je poklonio Audijevu divu agresivniji izgled i pojačanu snagu

Autor: Andrej Jelušić

Švicarska tunerska kuća Mansory privukla je pažnju kada je predstavila svoj Audi RS6 Avant s agresivnijim izgledom  i dodatnom snagom.

Iz njihove tvornice izašao je još jedan monstrum, a radi se Audiju RS Q8 visokih performansi, koji slijedi korake snažnog karavana. Mansory je povećao snagu SUV-a te je značajno promijenio njegov izgled.

Foto: Mansory

SUV je dobio dijelove od karbonskih vlakana zbog kojeg izgleda agresivnije, ali ima i bolju aerodinamiku te stvara više potiska.

Foto: Mansory

Nove karbonske komponente su namijenjene prednjem i stražnjem dijelu, a tu su i novi pragovi. SUV je lakiran u crnu boju, a ukrašen je crvenim dekorativnim linijama i detaljima.

Foto: Mansory

Crvena i crna kombinacija je prisutna i u unutrašnjosti u formi crvenog konca na crnoj koži. Tu je sada i Mansoryjev upravljač, kao i brojni karbonski detalji.

Foto: Mansory

Tuner je poradio i na 4,0-litarskom twin-turbo V8 motoru, remapirao je ECU jedinicu i ugradio ispušni sustav visokih performansi. Snaga je značajno povećana sa 591 KS i 799 Nm okretnog momenta na 780 KS i 1.000 Nm.

Foto: Mansory

Standardni model od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,8, a Mansoryjev za 3,3 sekunde. Nova maksimalna brzina iznosi 320 km/h. Impresivno za diva od 2 tone.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.