Foto: Guliverimage

(FOTO) MERCEDES OBJAVIO POSEBAN MODEL U ČAST FEDERERU: Moćna jurilica ubrzava do 100 km/h za samo četiri sekunde

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Odlazak Rogera Federera bio je emotivan te je njegov odlazak u mirovinu bio znak kraj jedne velike sportske ere. U tu čast Mercedes je dizajnirao jedan model kao posvetu velikoj karijeri.

Model u bojama žute teniske loptice AMG GT ima četiri vrata, a od nula do 100 dođe za samo četiri sekunde.  Naravno tu je obavezno i njegov RF logo.

Što se tiče performansi radi se o hibirdu koji posjeduje 4L twin turbo V8 s električnim motorom sa čak 831 konjskom snagom što ga čini jednim od najjačih modela.

Sportski velikan

Potrošnja i emisija su 9,3 l/100 km što je 216 g/km CO2 za GT verziju i 9,4 l/100 km što je 219 g/km CO2 za GT-S verziju. Lijepa je ovo gesta automobilističkog diva prema sportskom velikanu.

 

 

Federer je svoj zadnji meč igrao u paru s Nadalom te su poraženi od američke kombinacije Thiefoe i Sock. Oprostio se od tenisa nakon 24 godine igranja i 20 osvojenih Grand slam titula.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.