FOTO: Električni BMW-i na testiranju po polarnom ledu

Autor: D.Ho

Britanski magazin Autoexopress imao je čast eksluzivno prisustovati na testiranju BMW-ovih prototipova u Švedskoj.

Britanski novinari krenuli su s bavarskim inženjerima na vožnju i test izdržljivosti najnovijih automobila koji bi tržište u serijskog varijanti trebali pogoditi u sljedećih 18. mjeseci.
Podsjetimo, BMW je u Ženevi prošle godine predstavio ove modele ali u konceptnim verzijama.
Kompaktni BMW i3 i super automobil i8 prvi su automobili iz novog BMW-ovog 'branda'. BMW i3 i i8 totalno su različiti automobili. Dok je i3 kompakt čisti električni automobil namijenjen gradskim i urbanim sredinama, i8 je ozbiljan sportski superautomobil pogonjen hibridnim pogonskim sklopom odnosno kombinacijom benzinskog i električnog motora.
Ispitivanje je provedeno prilikom ekstremno niskih temperatura u dalekoj sjevernoj Švedskoj jer poznato je da baterije i akumulatori drastično mijenjaju svoje specifikacije prilikom niskih temperatura.

Autor:D.Ho
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.